Belgian Lawyers for Africa - It's Legal to Care VZW

info@belgianlawyers4africa.be

KBO-nummer: 0728.498.308

©2019 door Belgian Lawyers for Africa

"Belgian Lawyers for Africa – It's Legal to Care!" is een vzw opgericht in 2019 door advocaten Younes Sebbarh, Gilles Leyssen en Camille Degrave.

 

Een aantal jaren geleden vertrokken de oprichters op reis naar Malawi, een zeer arm Afrikaans land, om te helpen in een weeshuis. Het was tijdens deze ervaring als vrijwilliger dat zij zichzelf de belofte hadden gedaan om terug te keren naar het Afrikaans continent, om duurzame projecten op poten te zetten, en zo bepaalde problemen op te lossen. "Belgian Lawyers for Africa – It's Legal to Care!" is de eerste stap om die belofte waar te maken.

 

Met meer dan 1.000.000 weeskinderen, 6.300.000 personen zonder zuiver drinkwater en een extreem lage levensverwachting, is Zambia het volgende land waar de drie advocaten een verschil wensen te maken. Bovenop deze schrijnende cijfers, werd Zambia recentelijk getroffen door extreme droogte, waardoor het merendeel van de oogst is mislukt en de overlevingsstrijd nog zwaarder werd.

 

Stap voor stap, probeert "Belgian Lawyers for Africa – It's Legal to Care!" duurzame oplossingen aan te brengen, en dit door de aanleg van waterputten en de ontwikkeling van landbouwprogramma’s in de armste regio’s van Afrika.

 

Gedurende twee maanden zal onze vzw een "accelerated bookbuilding" organiseren, waarbij intensief geld wordt opgehaald voor ons Zambiaans project. Na afloop van de succesvolle fundraising, zullen Younes, Gilles en Camille naar Afrika reizen om de aanleg van de waterputten en de opstart van de landbouwprogramma’s te verzekeren.

 

We hebben er vertrouwen in dat onze organisatie een positieve impact zal hebben op het leven van deze mensen, maar enkel en alleen met jullie steun!